Hæklenåle

Hæklenåle – et hav af muligheder

Der findes mangle typer af hæklenåle og det er svært at sige, at du skal vælge en type frem for en anden. Nogle arbejder bedst med træ, andre med plast og nogle tredje med aluminium. Man kan sige at plast kan være svært at holde på, hvis du bliver fugtig i hænderne. Træ skal være af en vis kvalitet og en vis slibning på krogen, for ikke at trævle garnet. Og aluminium kan være koldt og hårdt. Du må prøve dig frem og med tiden finde ud af, hvad du er til.

Mørkeræd? Få hæklenåle med lys

Du startede aftenen i sofaen mens det var lyst ude, men langsomt sneg mørket sig ind i din stue og nu kan du bare ikke se, hvad du laver med nål og garn! Det er der heldigvis nogen der har tænkt over for os der ikke lige har en lampe henover yndlingspletten. Nu kan man nemlig få hæklenål med lys (f.eks. denne fra Rito) og så kan du sidde i din mørke stue og kun bruge lys, hvor du har brug for det!

Gå all-in og køb et hæklenålesæt

Har du sat dig for at blive en hardcore hækler og har besluttet, at du ligeså godt fra start kan købe et hæklenålesæt med nåle i alle størrelser – ja så er der også her lidt af et udvalg på markedet. Stort set alle de nåle du kan købe i enkeltstyk kan købes som hele sæt.

 

Opskrift og hæklenål størrelse

I uanset hvilken hækleopskrift du skal arbejde med, vil der stå skrevet i indledningen, hvilken hæklenål du skal bruge, for at få samme resultat som det viste i opskriften.

Ømme fingre? kig på dine hæklenåle

Ja man kan godt få vabler af at hækle… Måske er din hæklenål af for stor diameter, hvor du skal holde om den. Måske er den af et uhensigtsmæssig materiale for netop din hud. I begyndelsen skal dine fingre vænne sig til at blive brugt på en ny måde og du må forvente at få lidt ømme fingre og måske håndled. Det betyder ikke nødvendigvis du har valgt en skidt nål. Så se det lidt an inden du skifter hele dit nyindkøbte sæt ud.

hæklenål i fly – hvad må du?

Som udgangspunkt er en hæklenål ikke et våben og du må derfor gerne have det med i din håndbagage. Der kan være flyselskaber, der ikke vil have dem med og det må så accepteres. Så forhør dig ved selskabet du flyver med inden du sender kufferten på bagagebåndet.

Lær at hækle lige her!