Hæklet karklud

Hæklet karklud – sort, sort, sort

Hæklede klude er voldsomt populært i disse år. Vi vil alle gerne gøre en indsats for klimaet og vil gerne skille os af med produkter der er i direkte modstrid med tanken om klimavenlighed. Vil du lave en hæklet karklud er der flere ting du bør overveje. Dit garnvalg er essentielt for at en funktionel klud ud af det. Garnet skal kunne tåle mindst 60gr i vaskemaskinen og bør måske endda være lavet af et antiseptisk materiale som fx. bambus.

Hvordan hækler man en karklud i flere farver?

Klude hækles ved at hækle frem og tilbage og det er let at lave farveskift ved en rækkes begyndelse.

TIP: Når du skifter farve skal du tage det nye garn i brug når du trækker garnet i gennem løkken sidste gang på en række. På den måde laver du vendemasken i den nye farve og din række starter med alle masker i samme farve.
Du lærer både at hækle frem og tilbage og farveskift på dette online hæklekursus for begyndere.

Hækling af karklud når man er begynder

Det tynde bomuldsgarn kan være lidt af en prøvelse for begyndere i hækling. For at lette arbejdet for dig kan du måske hækle med 2 tråde og dermed en større nål. Og ellers så er ordsproget “øvelse gør mester” egentlig passende her – hvor irriterende det end måtte lyde.

Hæklet karklud, så mange opskrifter

Nogle hækler kun én slags klud og synes den er den bedste. Andre kan godt lide at lave forskellige og bruger dem enten til det samme eller til forskellige formål. F.eks. nogle med grove masker til gulvklude. Prøv dig frem med forskellige mønstre og find din favorit.

Kan man lave en hæklet karklud forkert?

Følger du nøje en opskrift kan du selvfølgelig komme til at lave fejl. Den kan få et hul hvor den ikke skulle, blive smallere og nærmest spids, hvis du ikke får talt dine masker godt nok, den kan blive for lille til det du skulle bruge den til eller måske for stor. Men sådan er det jo med hjemmegjorte ting – det er en del af charmen! Lær at elske det!

Læs om hæklet tæppe her!