Hæklet tæppe

Hæklet tæppe – det er helt sort

Hvem ville ikke gerne kunne lave et hjemme hæklet tæppe? Det findes en masse opskrifter og en masse smukke mønstre at give sig i kast med. Måske du allerede har fundet ravelry.com? Hvis ikke er det klart et besøg værd! Her finder du smukke opskrifter – både gratis og nogle du skal betale for. Du kan også finde en gratis opskrift  på et hæklet tæppe her!

Hvordan hækler man et tæppe som holder

Hvis du vil hækle et tæppe der holder til det du skal bruge det til, er det et spørgsmål om, at finde et garn der kan klare mosten. Er det et babytæppe, skal det være et let, lunt garn, der kan lede varmen væk fra babyen. Skal det derimod være et gulvtæppe skal du vælge et stift og hårdt garn, der kan holde til du slider på det. Derefter er det et spørgsmål om at finde en opskrift til lige netop dit projekt.

Lav din egen opskift på et hæklet tæppe

Man kan blive inspireret af flere af de flotte opskrifter, der befinder sig på nettet og i butikkerne. Så hvad skulle der være galt med, at du blandede dem lidt og gav din kreation sit eget udtryk? Vær aldrig bange for at afvige og sætte dit eget præg på tingene – det gør dem kun mere unikke!

Hækling af tæppe – the basics

Når du skal hækle tæppe, er det en god ide, at have gjort dig nogle tanker om tæppets størrelse og dit forventede forbrug af hæklegarn. Garn sælges i partier, dvs. der fra ét partinummer til et andet kan være nuanceforskel og det ville være ærgerligt i et ellers harmonisk projekt. Så sørg for at have handlet nok ind – i samme partifarve.

Hvem giver man et hæklet tæppe?

Giv et hæklet tæppe i gave til hvem som helst! Lav det til den vordrende mor. Lav det til gulvet på børneværelset. Lav det til at svøbe dig i til køligere sommeraftener – kun din fantasi sætter grænser!